kyly.info

Public saunas! Yleiset saunat! Общественные бани!

Мытнинские бани

ул. Мытнинская 17-19
Tel. +7 (812) 271-71-19
Mytninskie BaniMytninskie Bani Foursquare

Business hours Режим работы
8-228-22--8-228-228-22
8-228-22--8-228-228-22

One comment

 • Tuomo on 2014-12-03 at 10:18 said:

  Olin lukenut tästä saunasta jostain blogista. Sauna on kuulemma ainut jäljellä oleva puulämmitteinen yleinen sauna Pietarissa. Pitihän tätä mennä kokeilemaan.

  Henkilökunta opasti ensin “paremman väen joukkoon” mutta kun havaitsimme olevamme pieniä pöytiä ja koppeja täynnä olevassa salissa, siirryimme takaisin alakertaan ja oikean osastoon, eli halvimman tason yleiselle puolelle.

  Pukuhuone oli talvisaikaan melko siivoton koska kengistä levisi mukana lattialle loskaa ja hiekkaa. Saunamajurilta sai muovipussiin pakatun lakanan, joka toimi pyyhkeenä ja jota pystyi käyttämään vaikka istuma-alusena saunassa. Isossa laatikossa oli myös kumisia “släpäreitä” joiden käyttö kylläkin arvelutti, koska jokainen palautti lainaamansa yksilöt samaan astiaan takaisin.

  Lattia oli hyvin liukas joten puku ja pesuhuoneessa sai olla tarkkana ettei halkaissut kalloaan. Pukuhuoneessa sai jättää arvotavaroita saunamajurin takana olevaan kaappiin ja keräsimmekin lompakot ja puhelimet yhteen isoon muovikassiin, jonka annoimme saunamajurille säilytykseen.

  Pukuhuoneessa oli Venäläiseen tapaan sallittua nauttia omia virvokkeita ja meillä oli muutaman oluen lisäksi mm. suolakurkkuja. Myytävänä oli olutta, mehua ja teetä.

  Pesuhuone oli suuri sali täynnä penkkejä, joissa saunojat istuskelivat ja peseytyivät. Yhdellä seinämällä oli suihkuja ja salin toisessa päässä suuri kylmäallas. Altaan vierellä oli ämpäri josta sai narua vetämällä kaadettua päällensä kylmää vettä. Varsinaista shokkihoitoa.

  Itse sauna oli suuri ja korkea huone. Lauteille piti kiivetä korkeat portaat ylös. Lauteet muistuttivatkin enemmän terassirakennelmaa kuin perinteisiä saunanlauteita. Huoneessa ei ollut missään kiuasta, vaikka lämpöä oli mukavasti 100 asteen pintaan. Huoneen katto oli värjäytynyt vuosikymmenten aikana mustaksi.

  Syy, kiukaan puuttumiselle selvisi kun huoneeseen saapui henkilö, joka käveli lauteiden ali toiseen nurkkaan, avasi neljän metrin korkeudella olevat luukut pitkällä koukulla, ja alkoi vihmoa varren päässä olevalla kauhalla vettä luukkuun. Noin 5-8 “kauhallisen” jälkeen luukut suljettiin ja vasta tämän jälkeen alkoi saunaan levitä tasainen lämpö, joka kietoutui kylpijän ympärille joka suunnasta. Lämpöä riitti varpaillekin ja sitä kesti pitkään.

  Mahtava sauna, pukuhuone vähän siivoton mutta täysin steriiliä ympäristöä kaipaava voi varata saunan ylemmistä kerroksista. Ehkä ensi kerralla mukaan omat rantasandaalit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.